fredag 12. juni 2009

Manetene kommer!





Sommeren nærmer seg med sandslott, potetgull og saft med sandkorn i og lykkelige barn i vannet. Bølger og saltvann, sol og latter - det kan vel ikke bli særlig bedre? Jeg håper brennmanetene holder seg unna små barnekropper så sommerdagen bare kan få være perfekt. Men, manetene er ikke bare slemme...når sommerkvelden blir sval og trøtte barn frosne, er det deilig å krype inn i deilig varm fleece med helt ufarlige, men kule maneter.


Hetta var på villspor og trodde et lite øyeblikk den kunne få bli med de store, kule manetguttene...De jagde den opp dit den skulle være igjen, med et lite brennmerke med seg på veien.


Brenn og brann på tur, de leter etter noen søte manetjenter å leke med. Er de tålmodige nok skal de ikke se bort fra at det kommer noen etterhvert ;)



Alle manetene samla på vei til Monochico. De kom i str 2-3 år, 3-4 år og 4-5 år.
Fleece, ribb og bomull fra Stoff&Stil.
Eget mønster.

onsdag 10. juni 2009

Sparkebukser til en liten, ny verdensborger




En venninne fødte en liten gutt i romjula (ja, jeg er ekstremt sein til å oppdatere bloggen..) , og jeg kunne jo ikke komme på barselbesøk uten noe hjemmelagd. Jeg hadde ikke prøvd å sy så smått før, men med en del tegning og sammensetning av div mønstre klarte jeg da å komme frem til sparkebukser i str 62/68.
Begge sydd i velour fra Stoff og Stil. Det kommer ikke så godt frem på bildet, men den gule har rød kontraststripe på sidene. Første gangen jeg har testa ut det, og det ga veldig god effekt.

Solfull regnværsdag







Jeg har lenge tenkt å prøve meg på hengslebukse i velour, men tiden (og tålmodigheten...) strekker ofte ikke til når det gjelder å teste ut nye ting. Men, da jeg kom hjem fra Stoff og Stil med denne herlige, gule velouren måtte det bare bli bukse til minstemor. Hun er en eneste stor sosltråle, den blideste ungen de har hatt i barnehagens historie sier de. Men, hun gnistrer til innimellom med sitt eksplosive temperament, som går over like fort som det kom. Akkurat som små regnværsskyer en strålende, varm sommerdag.

Jeg har tatt utgangspunkt i mønsteret fra Gynther, kutta ut sømmonn og gjort ryggen litt lenger. Denne buksa lagde jeg før jeg fikk kantebåndsapparatet til Coverproen i hus, og har dermed kanta på den tungvinte måten med Coverpro. Det ble ikke helt bra, kantinga ble litt slapp her og der. Men den duger!

søndag 7. juni 2009

17.mai-bukse til David





Verdens kuleste nevø på Bryne, David, skulle absolutt ikke ha bunad 17.mai. Da må jo tante trø til og sy 17.mai-bukse i stedet. Mye pirk med selvlagd kantebånd, men synes resulatet ble bra og verdt arbeidet.
Synes ikke så godt på bildet, men det er sydd ekstra belegg på knærne, for kule gutter bryr seg ikke noe om det stort sett går fort i svingene og man lander på knærne!
Buksa er sydd i str 4-5år selv om gutten bare er 3 1/2. Han er lang, og det er uansett godt å ha noe å vokse i!

lørdag 6. juni 2009

Grønt er skjønt!




Det er ingen hemmelighet at grønn alltid har vært min yndlingsfarge. I takt med trærne som pliktoppfyllende spretter ut og sprer glede, spretter også grønne Jubel-bukser ut fra mine symaskiner ;)
Disse er sydd i velour og ribb fra Stoff og Stil, og regnbuestoffet har jeg byttet til meg. Skulle gjerne hatt mye, mye mer av det!
Buksene henger sammen med de andre Jubel-klærne hos Monochico, og er sydd opp i str 1-2år, 2-3år og 3-4år. Ligger også ute på nettbutikken deres.
Mønster er eget.

Snart sommer! :D





Vår, gryende sommer og lyse, lange dager gir inspirasjon til vårlige bukser. Barn som løper rundt med en strålende sol på rumpa må vel spre litt glede rundt seg skulle man tro :)

Buksene er sydd i isoli og ribb fra Stoff og Stil, applikasjonen er velour fra samme sted. Kontrastsøm foran på bena gir buksa et lite særpreg synes jeg.
Sydd i str 1-2år, 2-3år, 3-4år og 4-5år. Kan kjøpes hos Monochico i Lillestrøm eller på nettbutikken deres.