fredag 25. februar 2011

Sett til en liten Eirik





En liten Eirik er så glad i tog, og mamman ville ha et Jubel-sett til han. Da gjerne med tog. Perfekt at jeg ikke hadde brukt opp togstoffet fra Jofotex, det var ikke vanskelig å velge fra stoffhylla til dette prosjektet! 
Både bukse og genser er egne mønster, plukka litt fra her og der til det slutt rett og slett er Jubel. Sånne ting tar tid, og det virker som man nesten aldri blir helt fornøyd. Buksa begynner å bli bra, etter tre år og vel så det med litt flikking her og der. Genseren kunne godt vært litt lenger i bolen, ellers bra. 
På buksa har jeg lagt inn biser/press og en stolpe rød velour for å det mer helhetlig sammen med genseren. Jeg ble fornøyd med resultatet, og det tror jeg både Eirik og mamma Åse ble også :)

torsdag 24. februar 2011

Tvillingkjoler...igjen




 

Jeg sydde to tvillingkjoler før jul, som ble veldig godt motatt av både mor og barn...bortsett fra at hun hadde presisert at hun skulle ha lange ermer. Helt tydelig i mailen, jeg hadde til og med svart klart og tydelig at, joda; null problem med lange ermer. Tydeligvis var det ikke så enkelt likevel. Jeg sydde i vei, strålende fornøyd med alvejentene som kikke opp på meg fra bordet. Styra og sulla med hvilke farger jeg skulle velge så de skulle matche hverandre, om applikasjonene skulle være identiske eller ikke...og satte like strålende fornøyd på korte ermer og synes det ble så fint som bare det. Og det ble jo det. Bare at det var jo ikke slik kunden hadde bestilt de. Da jeg leste mailen kjente jeg at jeg ble varm helt opp til ørene, selv om både mamman og jentene synes kjolene var kjempefine. Hun fikk valget mellom å sende tilbake kjolene så jeg kunne sette på nye ermer, eller bestille et par nye til redusert pris. Det ble det siste alternativet, og et sted i Norges land er det nå to tvillingjenter som svinser rundt i til sammen 4 Jubelkjoler.
Det synes jeg i grunn er veldig fint å tenke på! :)

Kjolene er sydd velour fra Jny Design og S&S, mønster er eget. Str 8år.


mandag 21. februar 2011

Alvekåper v.2.0










Endelig føler jeg at jeg er noenlunde i mål med uttrykket på alvekåpene, slik de var tenkt. Jeg har brukt mange timer på syrommet med å tegne mønster, teste ut diverse løsninger og komme frem til et resultat jeg er tilfreds med. Dette er garantert ikke de siste kåpene fra Jubel! :)

Den rosa kåpa er i polarfleece og den grå i microfleece, begge fra S&S. Jeg kommer til å sy disse mest i microfleece fremover, da jeg synes det er mykere og gir et stiligere preg. Den holder seg også bedre i vask og er virkelig helt fløyelsmyk. Perfekt for små alvejenter.

Den rosa er str 104, den grå str 92, 104 & 116. Alle levert til Monochico, med ønsker om små alvekropper de kan holde varme utover våren.




fredag 18. februar 2011

Alvekåper



















Jeg har lenge tenkt på å sy alvekåper til små og litt større jenter, men ikke fått somla meg til å tegne mønster. Så her en kveld fikk jeg virkelig ånden over meg, og tegna ned mønster i tre str. Disse to er de første eksemplarene ut, testa litt forskjellige løsninger. Ikke helt endelig resultat på disse to, men godt fornøyd likevel. Begge henger på Monochico og venter på nye eiere (699,- pr stk).
Den lilla er str 92, den turkise str 104. Begge to sydd i fleece fra S&S og øvrig stoff fra Stof2000.
Helt, helt eget mønster og veldig fornøyd med det!
Har sydd to til som kommer på bloggen om ikke for lenge, de er nærmere det endelige resultatet jeg var ute etter.

onsdag 16. februar 2011

Kjoler, knytebukse og kurert tannlegeskrekk













Jeg har, som så mange andre, unngått å gå regelmessig til tannlegen. I utgangspunktet pga sterk tannlegeskrekk, etterhvert blir også regninga en skrekkfaktor fordi det er så lenge siden jeg har vært der. Så jeg har fornekta det helt til jeg bare måtte gå, og gikk til tannlegen søstra mi bruker. Hun skulle være flink og forsiktig, jeg trengte ikke være redd fikk jeg beskjed om. Jaja, hvor bra kan det egentlig være tenkte jeg, hun er tross alt tannlege. Så med hjertet i halsen og klamme hender satte jeg meg ned i stolen med flashbacks fra alle dårlige opplevelser hos andre tannleger. Hjertet holdt seg riktignok høyt oppe i halsen til jeg hadde kommet meg ut igjen, men opplevelsen var faktisk ikke ille i det hele tatt. Etter så mange år var det ikke til å komme unna at det er en del å gjøre, og nå to mnd etter har jeg vært der mange ganger, med hjertet godt planta i brystet, uten å grue meg på forhånd. Jeg er herved kurert for 25 års tannlegeskrekk takket være snille, flinke Trine!

Trine har, som meg, også en liten Mathilde som skulle få Jubel-klær til jul. Kjoler og knytebukse skulle hun få, og ut fra fargevalgene til Trine fikk jeg bestemme resten selv. Koste meg masse med disse klærne, og mottaker ble også fornøyd. Ingenting er bedre enn det!
Jeg har fortsatt noen timer igjen før jeg er ferdig hos Trine for denne gang, og kommer aldri til å slurve unna tannlegen igjen! ;-)

mandag 14. februar 2011

Retromantisk julegavekjole





Nok en julegave jeg enda ikke har fått blogget. Datan har vært på sykehus de siste ukene, og alle bildene mine ble midlertidig borte. Heldigvis fikk vi redda ut alle bildene og jeg har kontakt med omverdenen igjen!
Denne kjolen lå under juletreet til min niese. Den var tenkt som innekjole nå mens det er kaldt og som kåpe/anorakk til våren. Ikke typisk Jubel-stil på denne, hun er nå stor skolejente 3.året og store jenter vil ikke alltid ha masse farger.
Dessverre passe ikke kjolen helt, Dina fikk heller skjørt og cardigan og kjolen henger på Monochico klar til å pynte opp en stor, liten barnekropp.

Eget mønster, str 8år.
Fleece, velour og bomull fra S&S, blonder fra lokal sybutikk.