onsdag 30. mars 2011

Stem på Jubel! ;-D



Da er finalistene i Handlaga 2011 plukka ut, og jeg kom med i kategorien barn!! Hurra for meg! ;)
Da gjenstår det bare å senke en haug med å stemmer for å prøve og komme til topps, og jeg fisker der jeg kan. Så det er bare å sette i gang og stemme folkens! Synes du mine alvekåper fortjener en plass høyt opp på lista, stikk inn her og avlegg din stemme.
Jeg både takker, bukker og skraper ;)

torsdag 24. mars 2011

Sam&Sofie - 3. kapittel


Str 68





Str 80



Str 86/92

...og sagaen fortsetter ;) 
Blogg er et godt medium på mange måter, men den største bakdelen er at man må scrolle nedover for å se eldre innlegg. Jeg skulle mye heller hatt en meny på toppen der man kunne klikke seg inn på de ulike kategoriene, og dermed fått en mye bedre oversikt over hva som faktisk finnes her inne. Min kjære har jobbet (meget sporadisk) med en hjemmeside til meg som vil ha mer gallerifunskjon med bloggen som en egen del av sida. Gleeeder meg til den er ferdig! Enn så lenge må jeg tolerere all scrolling og fortsette soga om Sam&Sofie i flere kappitler. Skulle jeg blogget alt på en gang ville det fyllt flere bloggsider. Tungvint - helt klart - men jeg klager egentlig ikke ;)

Bodyene er mitt eget mønster, lagd for å vokse med barnet. De har ekstra lang klaff bak og har smal fasong + ribb på ermene. Litt tryllestøv har jeg lurt i de, sånn at de kan brukes i mange måneder. Så for de som evt måtte få en av disse som et lite yndlingsplagg, kan de ha glede av det lenge, lenge. Alle bodyene blir å finne hos Sam&Sofie, og i neste innlegg kommer buksene som hører til.

So long! ;)


mandag 21. mars 2011

Sam&Sofie - 2. kapittel



 

 

 


 Det er enda noen blogginnlegg før jeg er ferdig med leveringen til Sam&Sofie, her er da runde #2. Bukse og body i str 86, begge med passform som kan vokse lenge med barnet. Buksa har ekstra lange ribber nede og i livet for lang levetid, bodyen har ekstra lang ribb på ermene og lang klaff bak som gjør at den kan brukes lenge.

Mønstre er egne, stoffer fra Cetho/Jny.

onsdag 16. mars 2011

Sam&Sofie - 1.kapittel

Str 98 & 110

 Str 92

Str 104

 Str 98


Det har vært Jubelklær til salgs hos Sam&Sofie en god stund nå, men det er ikke før nå jeg har fått tid til å sy opp en ny levering. Jeg endte vel opp på nærmere 20 plagg, litt for mange for ett blogginnlegg...Så her kommer 1.kapittel - fortsettelse følger!

Kjolene er sydd etter eget mønster, i interlock & jersey. Passer perfekt på små jentekropper nå utover våren, med strømpis eller tights under. Litt smal modell uten å bli trang. Prøvde den på min Matilde, og den satt helt supert på, hun krevde å få akkurat lik med èn gang. Kjolene har god ermelengde, så de kan også brukes som tunika etterhvert. Jeg liker klær som vokser med barna :D

Den nye Jubel-leveringen vil bli lagt ut på Sam&Sofie så snart Sissel har tid til å legge de ut. Evt forespørsler før den tid kan sendes på min mail.

fredag 4. mars 2011

Alvekåpe blir alvekjole




Jeg har ikke tall på hvor mange kjolemodeller jeg har tegna og sydd, og jeg finner stadig detaljer og snitt jeg synes kunne vært forbedra. Da naboen spurte om jeg kunne sy en kjole på to dagers varsel til Miriam 4 år, var det et spark i rumpa til å teste ut ett helt nytt kjolemønster. Jeg ble så fornøyd med snittet og uttrykket på alvekåpene, og hadde lyst til å overføre dette på en kjole. Ikke veldig kompliserte greier når kåpemønsteret allerede er klart, og resultatet ble akkurat slik jeg hadde tenkt!
Nå kan Miriam svinse ny og kjolefin på bursdag i helga, og jeg er allerede i gang med kjole #2 i nytt mønster. Utrolig gøy når ting blir slik man har sett for seg, og ideene svirrer rundt i hodet og vil helst bare hoppe ned på sybordet med en gang. Det er da man må prøve å legge fra seg "jobben" hjemme, da nattevakthelg venter...

Kjolen er som sagt eget ønster, str 4år. Alle stoffer fra S&S.

torsdag 3. mars 2011

Lykke og Ludvig











En Lykke og en Ludvig kom til verden på nyåret, og mamman hadde i god tid bestilt hver sin pose til de to små. De var ikke store nøstene da de ville komme ut til mamman sin, så jeg vil tro de kanskje drukner litt i disse foreløpig. Men de vokser seg vel store og vakre, og kan pynte opp vogna i disse posene nå utover våren. Lykke, Ludvig og vår høres ut som en strålende kombinasjon! :)

Posene har god lengde, så de kan brukes til høsten og gjennom hele vinteren også. En ny alvegutt måtte trylles frem på arket for denne bestillingen, den lille alvejenta som skulle passe på Lykke måtte jo ha en kompis til Ludvig. En drømmenfanger til hvert barn - gode drømmer må puttes i lomma og tas frem igjen og de vonde jages vekk med vinden. Drømmefangere gjør søvnen trygg, og har lommer som aldri blir fulle.
Velkommen til verden små barn :)

tirsdag 1. mars 2011

Alvedans









Denne alvekjolen har blitt sydd opp i noen eksemplarer nå, så denne gangen var det greit å kunne variere litt i fargene. Jeg synes denne fikk et litt mykere preg, og liker nok denne versjonen bittelitt bedre. Den ble bestilt som gave til ei lita bursdagsjente som ble veldig så fornøyd da denne dukka opp inni pakka. Stas! :)

Modellen er fortsatt egen, stoffer fra S&S og litt her og der.