torsdag 30. juli 2009

Epledrøm

Denne kjolen var virkelig en drøm å lage!
Stoffkobinasjonen formelig hoppa ut av hyllene, og ville så gjerne bli omskapt til herlige, lette sommerkjoler. De mønstrete stoffene er begge vintage gardiner, funnet på bruktbutikk og byttet til meg. Det er noen av mine absolutte favoritter som nå er blitt redusert til små lapper i restestoff-kassa, men jeg synes kjolene ble vel verdt det! :)



Kan jenter på 2-4 år klatre i trær, sånn hvertfall hvis mor eller far står under og passer på..? Nå er ikke akkurat kjoler det beste å klatre i trær med, men akkurat disse kjolene lokker små barn til å klatre opp i epletrærne, om enn ikke så høyt. I eplekjolene sine bare de jo sitte der blandt høstmodne epler, smile pent til kamera og bare være nydelige eplepiker....til bildet er tatt hvertfall.
Så kan de løftes ned, springe barbeint i gresset og kanskje til og med få litt grønske på kjolen. For, selv om de kan sitte pent på pynt en liten stund, er jo barn utstyrt med en imponerende og evig utholdelig lekelyst og energi, og jubelklær skal hvertfall ikke komme i veien for det.
Og mor kan uansett smile pent til barna er i seng, for så å spraye kjolen full av flekkfjerner og håpe på det beste ;)



Kjolen har ribb i bærestykket og halsen for at den skal være enkel å ta på og av, både for foreldre og barn. Lett rynking i livet gir en lett og luftig passform, perfekt for solrike sommerdager og med god plass til genser og strømpebukser under når høstmodne epler skal tas inn. Eller man bare skal på butikken, i barnehagen eller i bursdag, og den korte norske sommeren har flydd forbi.



Mønsteret på kjolen er eget, sydd i str 2-3 år og 3-4år.
De dro til Monochico tidligere på sommeren, og tar jeg ikke helt feil er den minste fremdeles til salgs.

Pris: 449,-

Tripp, trapp trio

Når jeg først var så godt i gang, måtte jeg jo også lage noen guttevennlige knytebukser. Uten kantebåndsapparat var jeg ganske så lei da den tredje var ferdig...
Litt knot med applikasjonene, myyye jobb med kantinga....men godt resultat :)



Kvelden jeg satt med det første paret hadde jeg passe mye bomull i hodet, og klarte bare ikke å komme frem til hvordan jeg skulle få til applikasjonen i todelte farger. Etter en god natts søvn, klarere hode og nytt mot var det jo ikke vanskelig å forstå i det hele tatt! Sy sammen stoffene først, lim på applikasjonen med midten på sømmen og vips kommer det frem en halvt brun og halvt turkis stjerne!



Jeg kan såvidt huske regnfrie dager i det fjerne...for de har vært her, sant...? Kjennes som en evighet siden jeg kunne gå barbeint i gresset, fylle opp plaskebassenget og knipse litt bilder med barnelatter i bakgrunnen.. *sukk*

Buksene er sydd i velour og ribb fra Stoff og Stil, etter eget mønster.
De kommer i str 1-2år, 2-3år og 4-5år og ligger til salgs hos Monochico.

Pris: 499,-

Lett blandings!

Knytebuksene kunne jo ikke stoppe med bare èn, og disse kom til kort tid etter de andre (for godt og vel et halvt år siden, her henger jeg laaangt etter med blogginga...)
Disse skulle egentlig min lille Matilde ha, men de endte i stedet opp hos en snill sjel med en jente bare litt mindre enn min, som også fortjente et par slike :)


Inspirasjonen er helt klart hentet hos Kokalal. Lilla og rød er utrolig friskt og herlig sammen, og gjør en glad liten unge enda gladere ( er hvertfall intensjonen ) ;)



Mønster er eget, og str 1-2 år. Myk og barnevennlig velour fra Stoff og Stil.

søndag 19. juli 2009

Endelig knytebukser!

Inspirert av Kokalal sine herlige retrobrallor og fotoalbum fra jeg og søsknene mine var små, har jeg prøvd meg på knytebukser selv. Jeg fikk mønster på disse av en bekjent for godt og vel et år siden, men har ikke orka å prøve delvis fordi mønsteret måtte forbedres en god del og delvis fordi jeg ikke har hatt kantebåndsapparat til symaskina.
Men, da minstemor begynte å gå ville jeg at hun skulle ha et par deilige, myke knytebukser. De er jo helt perfekte til små, aktive kropper - og ikke minst er de suuperkule!
Jeg tegna og tegna mønster, og knota og strevde med kantebåndsapparatet i stor frustrasjon... Men, etter masse prøving og feiling sitter begge deler nå helt perfekt! Storesøster på 3 ville også ha da hun så lillesøster sine, og hun er kjolejente og er umulig å få på bukser! Så de var stor suksess for både små og litt større, og jentene kommer nok til å få mange sånne.

Første prøve ut, før jeg fikk til kantebåndsapparatet. Funker bra, men ikke like pen kanting. Men den har vært brukt maasse :)


Foran har jeg lagt inn "press" i beina. Gir buksa litt ekstra retropreg!



En liten stjerne bak på ryggen måtte lille solstråla ha der hun raste rundt på ustø bein. Ribb i beina er godt å ha når beina ikke er så lange, og gjør at buksa kan brukes lenge. Hun har brukt den i 6mnd nå, og enda er den ikke for liten.

Stoffet jeg har brukt er ferdigklipp fra Stoff og Stil. Det er en type jersey med denimlook, herlig mykt og overraskende god kvalitet. Jeg har sikkert vaska buksa 30 ganger, og man kan ikke se at stoffet er vaska en gang. Godt jeg hamstra noen meter da jeg fant det!

Str er 1-2 år, ble tatt i bruk da jenta var 16mndl, brukes fortsatt nå som hun er 21mnd og kan fint brukes noen mnd til. Vel verdt jobben med mønster og kanting!

søndag 12. juli 2009

Blinke lille stjerneblomst

Stjerner er noe jeg aldri går lei av. De er oppfriskende, unisex og lette å bruke. Jeg liker jenteklær som ikke nødvendigvis er altfor typisk jentete, sånn som denne kombinasjonen i rødt/lysblått. Jenter trenger ikke alltid ha blomster, hjerter eller prinsesser på kjolene sine - stjerner gjør dagen akkurat like god. Men, med to jenter selv i hus vet jeg at de altfor tidlig er veldig bestemte på hva de skal ha, og regner med at slik er det for de fleste andre små jenter rundt om i andre kriker og kroker. Da møtes vi på halvveien - store blomster med stjernedryss. Akkurat passe kult - akkurat så mye jentete som det trenger å være.



Like viktig som at kjolen ser bra ut, skal den være god å ha på. Det gjelder alle barneklær; de skal være behagelige, bevegelige og lette å ta på og av.
Kjolen er sydd i myk velour, med praktiske ermer som ikke sklir ned og forstyrrer ivrige småjenters lek. Alvehetta er fin pynt der den henger nedover ryggen, men aller best trives den rundt fjonete hår og små barneører åpne for nye eventyr hver dag. Så kan leken fortsette enda en stund. Bare å stenge vinden ute og leke i uskyldslykke som bare små barn kan.




Kjolene ble sydd i str 2-3år, 3-4år og 4-5år og levert til Monochico. Der venter de på ivrige jenter som vil fylle de med lek, latter, søleflekker og sofakos.
Sydd i velour og jersey fra Stoff og Stil, eget mønster.

torsdag 9. juli 2009

Romantisk retro

Små jenter som synes de begynner å bli store jenter, har som regel en svakhet for rosa. Sånn er det iallefall her i huset. Storesøster på tre og et halvt vil ha alt i rosa, ofte til litt fortvilelse for mamman som helst vil ha bare unisex-farger. Men når hun ser på meg med store brune øyne, klarer jeg ikke alltid å si nei. Hun har klart å krype inn i hodet mitt med alt rosasnakket, og inspirerte meg til å lage disse kjolene - som jeg synes ble helt nydelige nettop fordi de er rosa. Denne gammelrosa fargen passer perfekt til brunt, og ved å slenge på litt rødt og retroblomster ble det mye Jubel til tross for at det ikke er typisk min farge.
Inspirasjonskilder venter fortsatt på sin kjole, disse er sendt til Monochico i str 2-3år, 3-4 og 4-6år.




Et lite, nytt varemerke er født her i Jubelheimen. Alvehette har vært min favoritt helt siden jeg begynte å sy for tre år siden, og denne markeringa av spissen blir prikken over i'en, toppen på kransekaka...synes jeg ;)




Masse jobb bak applikasjonene, ørten deler og mye pirk. Men absolutt verdt det mht resultatet :D



Kjolene er sydd i den herlige, myke polarfleecen fra Stoff og Stil + bomullsstoffer fra samme sted. Mønster er eget. Ypperlige til kjølige sommerdager, eller som kosekjole utover høsten/vinteren med strømpebukse og genser under. Helårsplagg som kan brukes lenge da den fint kan gå over til å være tunika ettersom barnet vokser.

onsdag 8. juli 2009

Bollefisk, prikker og kosekjole

Dette er første fleecekjolen jeg prøvde meg på, selv om den ikke blogges først. Den lilla polarfleecen er utrolig nydelig, og grønne og hvite prikker liver opp plagget akkurat passe mye. Stor og god hette med litt vid hals, lett å få på seg og herlig effekt!



Halvlang alvehette med ribbkant som gjør at den sitter godt rundt ansiktet. Med hette og sydd i fleece kan kjolen også fint brukes som vår/sommerkåpe. Etter en lang dag i sola med bading, lek og skrubbsår er det deilig å krype inn i myk kosekjole når en liten barnekropp er sliten og kald etter alle strabasene.




Kjolene er sydd i polarfleece og jersey fra Stoff og Stil. Eget mønster, sydd i str 2-3år og 3-4år.
De henger fint på stativet sitt på Monochico og er også tilgjengelig på nettbutikken deres.

"Opp mot overflaten"

Lotta på Monochico ville så gjerne ha kjole til sin søte Amalie. Egentlig ville Amalie ha den grønne og lilla fiskekjolen, men den var for liten. Så ville Lotta ha manet-kjolen da jeg kom til butikken med den. Men, Amalie skulle ha fiskekjole. Så da ble det et lite kompromiss - litt av hver kjole og kombinasjonen ble lekker synes jeg!




Jubel-hette må det være, dyppa i røde og brune prikker :)



Opp, opp, opp...vet han ikke at fisker ikke har noe i overflaten å gjøre?



En liten, rød knapp fra mammas gamle knappesamling for å ta igjen litt av det røde i kjolen.


Kjolen er sydd i polarfleece, jersey og bomull fra S&S. Mønsteret er eget og sydd i str 4-6år.
Amalie ble strålende fornøyd, og det tror jeg mamman ble også :)
Knallgøy å sy kjole som hovedsakelig er etter ønske fra en 5-åring som vet hva hun vil ha hvertfall!